«ΑγκαλιάΖΩντας Χωρίς Ρωγμές»: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το φωτογραφικό δρώμενο που διοργάνωσε η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου και η Μονάδα για Άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με θέμα «ΑγκαλιάΖΩντας Χωρίς Ρωγμές» στο προαύλιο χώρο της Λότζια. 

Η δράση περιλάμβανε έναν ειδικά διαμορφωμένο φωτογραφικό θάλαμο για τη φωτογράφιση των περαστικών. Για τους σκοπούς της φωτογράφησης, είχαν δημιουργηθεί και ειδικές κατασκευές που έφεραν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα για το στίγμα, την εξάρτηση  και την ψυχική νόσο.  Οι φωτογραφίες συγχρονίζονταν  απευθείας  σε ένα ψηφιακό διαδραστικό πίνακα σχηματίζοντας σταδιακά μια αγκαλιά. 

Πλήθος κόσμου έσπευσε να φωτογραφηθεί, προβάλλοντας το δικό του κοινωνικό μήνυμα.  Με αυτό τον τρόπο, συμμετείχε στην μεγάλη αγκαλιά του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, συμβάλλοντας στη μετάδοση του μηνύματος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με διανομή έντυπου υλικού και στους μικρούς και μεγάλους φίλους της δράσης μοιράστηκε δωρεάν παγωτό. 

Η ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ:

 Στο σημείο αυτό,  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες  για την ένθερμη συμμετοχή τους και υποστήριξη της δράσης. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης, θα πρέπει να δοθούν στην εταιρεία Conveos, και συγκεκριμένα στον κ.Μενέλαο Λυδάκη του οποίου η εθελοντική συμμετοχή ήταν καταλυτική για την πραγματοποίηση του πολύπλοκου ψηφιακού μέρους της βραδιάς καθώς και στους εθελοντές φοιτητές ιατρικής της Helmsic που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης. 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Δήμο Ηρακλείου για τη διάθεση του χώρου και την σταθερή  υποστήριξη και παρουσία  του σε κάθε εκδήλωση  του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Το κεντρικό μήνυμα, που πλαισίωνε τη χθεσινή δράση ήταν:

«Μία ΑΓΚΑΛΙΑ, που αποπνέει αποδοχή, στήριξη, ασφάλεια & φροντίδα… Είναι μία ΑΓΚΑΛΙΑ χωρίς ρωγμές…Και αξίζει σε ΟΛΟΥΣ μας!»

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου και η Μονάδα για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί